Koleszterincsökkentő diéta
Koleszterincsökkentő diéta |
A táplálkozástudománnyal foglalkozó szakemberek kutatásainak köszönhetően világossá vált az a tény, hogy a szívinfarktus és az érelmeszesedés sokkal nagyobb arányban fordulnak elő olyan környezetben, ahol a telített zsírok fogyasztása magasabb az átlagosnál. Ennek alapján megvizsgálták, hogy mely ételek azok, melyek közvetlenül erőteljesen előidézik a koleszterinszint kóros megemelkedését. Az élelmiszerek két csoportra lettek osztva. Az első felsorolásban azok a táplálékok találhatók, melyek csökkentik a vérzsírszintet, tehát jó hatással vannak a szervezet koleszterinszintjére, ezzel szorosan összefügg az a tény, hogy ezek betartása testsúly csökkenéshez vezet, hiszen a szervezet megpróbálja elérni az optimális testsúlyt, a koleszterinszint kiegyenlítődése folytán.
A diéta során fogyasztható élelmiszerekHúsok – marhahús Tejtermékek – 1,5%-os tej Zöldségek – a burgonyát kivéve, minden zöldségféle, minden formában Gyümölcsök – meggy Pékáru – rozskenyér Italok – kávé A diéta során tiltott élelmiszerekHúsok – libahús Tejtermékek – tejföl Zöldségek – bab Gyümölcsök – szilva Pékáru – fehér kenyér Italok – alkohol Egyéb fontos tudnivalókA diéta ideje alatt ne alkalmazzunk rántást és zsírban sütést. Legoptimálisabb, ha az alapanyagokat főzzük, illetve pároljuk, a húsokat grillezzük. Forrás: http://www.fogyokura.org/koleszterincsokkento_dieta |